joi, 31 octombrie 2013

Jertfa - Holly Black




   Kaye a călătorit  cu mama ei - solista unei trupe rock, până la un conflict. Ele sunt nevoite să se întoarcă în oraşul natal. 
   Kaye este o adolescentă rebelă în adevăratul sens al cuvântului şi de obicei este cu capul în nori, dar are ceva special: avea nişte prieteni elfi care stăteau cu ea încă de când era mică. Dar de când  Kaye a început să se mute dintr-un oraş în altul cu mama ei nu i-a mai văzut, dar nici de când s-a întors nu a mai putut da de ei. Ea  merge îndemnată de prietena ei, Janet, să se întâlnească cu nişte băieţi într-o clădire veche. Acolo, într-o cameră, ea a descoperit un cal cu picioarele zdrobite. După ce se urcă pe el reuşeşte cumva să-l farmece. Această imagine cu Kaye şi cu calul mișcându-se a fost surprinsă de Kenny - iubitul lui Janet. Kenny i-a atins şoldul, văzând că mâna acestuia a  coborât, Kaye s-a dat jos şi a plecat val-vârtej. În drum spre casă, ea a auzit un sunet venind din dumbravă.
   Sunetul venea de la un elf rănit, pe care ea îl ajuta. Roiben din Curtea malefică - elful rănit, îi rămâne dator cu răspunsul la trei întrebări. 
   Mai târziu Spike şi Lutie-loo - prietenii ei elfi, o duc pe Kaye la Vrăjitoarea Scaieților, unde află de ce veneau elfii la ea când era mică, de ce trebuie să stea departe de Roiben, despre motivul pentru care acesta îl omorase pe Gristle - cel de-al treilea prieten elf, şi despre planul în care ea trebuie să-şi rişte viaţa pentru ca elfii care nu aparţin Curţii Malefice sau Curţii Benefice, să fie liberi pentru 7 ani. 

  Citate :


   - E sărutul pe care l-am furat de la tine când erai fermecată, spuse Roiben răbdător.    
- Aha... Păi, şi dacă eu nu-l vreau?    
- Nu-l vrei?    
- Nu, spuse ea, rânjind cu gura până la urechi, sperând că mama ei nu se va grăbi să vină. Ia-l înapoi, te rog.    
- Sunt slujitorul tău, spuse regele Curţii Malefice, cu buzele aproape de ale ei. S-a făcut.     




  • Nume original : Tithe 
  • Autor : Holly Black
  • Editura : Rao
  • Pagini : 249
  • Punctaj : 2,5/5 .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu